Ιερώνυμος εναντίον Πολιτείας : Aβάπτιστα να παραμένουν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών - Νεολογία.gr

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ιερώνυμος εναντίον Πολιτείας : Aβάπτιστα να παραμένουν τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών

Τη θέση ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να μην βαπτίζονται μέχρι να βρεθούν σε ηλικία που θα μπορούν να αποφασίσουν τα ίδια επ' αυτού, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όπως υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος, αυτό είναι κάτι που προκύπτει από τις αλλαγές που δρομολογούνται (σ.σ. με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών) και θέτουν υπό αμφιβολία το αν το παιδί μεγαλώνει σε περιβάλλον χριστιανικών αρχών.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που του τέθηκε για το θέμα της βάπτισης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος απάντησε:

"Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως, δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν θα βαπτιστούν".


Από την πλευρά του, ο κ. Ελπιδοφόρος απαντώντας για το ίδιο θέμα είπε πως "δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο Μακαριώτατος".

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων για την τρέχουσα επικαιρότητα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε ακόμα πως η "ελευθερία στον άνθρωπο είναι πολύ σπουδαίο πράγμα, κι αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε όλοι υπόψη. Και η Εκκλησία, αλλά και η Πολιτεία. Ούτε η Εκκλησία πρέπει να έχει την ξιφολόγχη έτοιμη, αλλά ούτε και η Πολιτεία να θέλει να βάλει δεσμά σε οποιοδήποτε χώρο μέσα στην πατρίδα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here